Hollywood Studios 101 – Everything You Need to Know

For noen år siden fikk Disneys Hollywood Studios den tvilsomme utmerkelsen som den minst populære parken i Walt Disney World.

Mye kan endre seg på et par år. Nå finner du de sprøeste linjene i Orlando i denne parken. Og den har noen av de BESTE turene Disney noensinne har laget.

Mickey & Minnie's Runaway Railroad

I dag skal vi diskutere alt det grunnleggende om et parkbesøk her. Velkommen til Introduksjon til Hollywood Studios 101.

Om Hollywood Studios

I løpet av 1980-tallet fikk en tidligere Hollywood-filmmogul tittelen administrerende direktør i The Walt Disney Company.

Denne mannen, Michael Eisner, elsket ideen om en fornøyelsespark som kombinerte hans kjærlighet til filmene med Disney Imagineering-magi.

Da Hollywood Studios åpnet i 1989, gikk det under navnet Disney-MGM Studios Theme Park, noe som gjenspeiler et merkelig ekteskap mellom Disney og MGM.

Disney MGM Studios

Foto: Yesterland.com

Du kan lese om den merkelige historien her. Hovedpoenget er at MGM og Disney ble skilt før parken i det hele tatt åpnet.

I et kvart århundre hadde Hollywood Studios aldri helt levd opp til sitt underliggende konsept, «Ride the movies».

MGM Studios

Foto: Yesterland

I stedet passet Universal Studios Florida bedre til det mantraet og brukte også det samme slagordet.

Til slutt fikk daværende administrerende direktør Bob Iger nok av de negative kommentarene om Hollywood Studios.

Han brukte enorme ressurser på å bygge nye temaområder og attraksjoner i Hollywood Studios. Og planen lyktes utover hans villeste drømmer.

Roundup Rodeo BBQ

Siden Star Wars: Galaxy’s Edge åpnet, har Hollywood Studios fått flere gjester til å feriere i Walt Disney World enn noen annen park. Det er stjernen i Walt Disney World nå.

Om Galaxy’s Edge

Tydeligvis kom jeg bare inn på hvorfor folk elsker Hollywood Studios så mye. Disney brukte mer enn en milliard dollar på å bringe et land med Star Wars-tema til live.

auditions

Foto: Matt Stroshane

Når du besøker dette stedet, forlater du hjemmeplaneten din og reiser til Batu, hjemmet til den beryktede Black Spire Outpost.

De ondskapsfulle typene som driver forretninger her ønsker å unngå lovens lange arm … og den første orden.

Galaxy's Edge

De bor i nærheten av Wild Space av design, og regner med at viktige myndighetspersoner aldri vil reise hit.

Dessverre, The Resistance har nylig hull på Batuu. Når First Order-medlemmer fikk beskjed om dette, fulgte den grusomme gruppen The Resistance to Batuu.

#BackToBatuu

Temalandet gjenspeiler denne splittelsen, ettersom det skogkledde området på den ene siden av Black Spire Outpost er vert for The Resistance. Den andre, mer offentlige delen er First Order-territoriet.

Når du besøker Black Spire Outpost, vil du føle The Force til det fulle, siden dette området er helt autentisk på alle måter.

Black Spire Outpost

Disney bygget til og med en versjon av Millennium Falcon i naturlig størrelse her. Det er også en tematisk bar, Oga’s Cantina. Og restaurantene serverer en lokal delikatesse kalt Ronto, uansett hva det er.

Om turene

Her er området hvor Hollywood Studios er urørlig. Ja, Magic Kingdom har flere ikoniske attraksjoner, og jeg ville aldri undervurdert det.

Disney Universal spesialtilbud

Foto: Matt Stroshane

Du finner imidlertid de fleste av de hotte nye turene på Walt Disney World i de forskjellige temalandene til Hollywood Studios.

Faktisk er den første turen du legger merke til når du kommer inn i parken Mickey & Minnie’s Runaway Railway. Du kan gå rett fra inngangsporten for å finne den.

Skulle du ta til høyre i stedet, vil du til slutt komme over Twilight Zone Tower of Terror og Rock ‘n’ Roller Coaster med Aerosmith i hovedrollen.

Dette er to av de beste spennende turene i Florida, og de er plassert kan være 200 skritt fra hverandre!

Rock 'n' berg-og-dal-bane

Tydeligvis er de nåværende alfaene i parken Star Wars-rittene. Du kan leve ut drømmen din om å fly Han Solos fartøy på Millennium Falcon: Smugglers Run.

Deretter kan du kjempe mot First Order i Star Wars: Rise of the Resistance, den mest populære fornøyelsesparkattraksjonen i verden akkurat nå.

Resistance of the Resistance

Foto: Matt Stroshane

Hvis det ikke er nok Star Wars for deg, Star Tours – The Adventures Continue! har eksistert i 30 år, men det er bedre enn noen gang, takket være nye scener.

Flere turer i et annet temaland

Bemerkelsesverdig nok har jeg ikke engang nevnt Toy Story Land ennå. Det er det andre nye temalandet i Hollywood Studios.

Moro

Foto: Matt Stroshane

Dette stedet åpnet i 2019 og kommer med en sjarmerende premiss. Du krymper ned til størrelsen som et leketøy når du kommer inn. Ergo, alt her ser enormt ut!

Toy Story Land har tre vilt underholdende attraksjoner. Toy Story Mania var en gang den mest populære turen i Hollywood Studios. Nå er det ikke engang topp fem.

Disney Early Morning Magic Toy Story Land

I mellomtiden oser Alien Swirling Saucers av sjarm og humor. The Little Green Men kan se bedårende ut, men de kan ikke styre et romfartøy i det hele tatt!

Til slutt er det berg-og-dal-banen som gjør læring morsom.

På Slinky Dog Dash vil du se fysikk i aksjon mens en gigantisk slinky slede strekker seg og trekker seg sammen!

Disney attraksjoner for tidlig inngang

Kreditt: Disney

Denne kjøreopplevelsen demonstrerer slinky bedre enn en tur ned trappene noen gang kunne.

I tillegg får det kaninen til å hoppe mot slutten av dalbanen så mye mer spennende!

Slinky Dog Dash

Foto: TheCoasterKings.com

Folkens, du vil aldri mangle kjøremuligheter i Hollywood Studios. Denne parkens snuoperasjon de siste årene er rett og slett fantastisk.

Om showene

Siden Hollywood Studios historisk sett manglet nok E-billettattraksjoner, la parktjenestemenn til tonnevis av show gjennom årene.

Indiana Jones stuntshow

Den eldste av dem er en utendørsforestilling kalt Indiana Jones Epic Stunt Spectacular! Den gjenskaper filmmagi fra filmserien.

Disney musikalfans er i for en godbit her. Du kan se For the First Time in Forever: A Frozen Sing-Along Celebration eller Beauty and the Beast Live On Stage her.

Disney 2021 helligdager

Kreditt: Disney

Når du reiser med små barn, vil de se Disney Junior Pals på Animation Courtyard.

I tillegg ville jeg vært ettergivende hvis jeg unnlot å nevne Fantasmic!, den spektakulære nattpresentasjonen som snart kommer tilbake i Hollywood Studios.

Fantastisk tilbakevending

Kreditt: Disney

Alle Disneys nattlige fyrverkeri gir eksepsjonell underholdning. Jeg vil påstå at Fantasmic! er den beste av dem.

Om måltidene

Frustrerende nok har Hollywood Studios aldri tilbudt samme kaliber av restauranter som de tre andre Disney-temaparkene.

50s Prime Time Cafe

Foto: Food Network

Til tross for dette, vil du spise godt og ha en fantastisk tid, så lenge du vet hvor du skal dra.

To Table Service-spisesteder i Hollywood Studios tårner seg opp om resten.

50s Prime Time Cafe

Foto: Fine Art America

På 50-tallets Prime Time Café kan du gjenoppleve TVens gullalder fra perspektivet til en familiestue.

Temaet her gjenskaper “TV som navet i rommet” på 1950-tallet. Du vil sitte ved et bord og se repriser av svart-hvitt sitcoms fra tiden.

50-talls Prime Time Cafe

Foto: Disney

Samtidig vil serverne dine oppføre seg som om de er slektninger. Du vil tiltrekke deres harme hvis du viser dårlig oppførsel mens du spiser. Det er gøy, og de tunge rettene vil fylle magen din også.

Den andre tidsreiserestauranten er min favoritt på Walt Disney World. Sci-Fi Dine-In Theatre Restaurant feirer storhetsdagene til drive-in-filmer.

Disney World masker

Kreditt: Disney

Alle setene i denne restauranten vender mot en gigantisk projeksjonsskjerm som du ville sett ved en drive-in.

En løkke med forferdelige science fiction-filmer spilles sammen med noen gamle Walt Disney-klipp og smarte tegneserier. Det er en berusende underholdningsblanding.

Sci-Fi Spis In

Foto: Disney

Maten på Sci-Fi Dine-In er ikke fullt så god, men dessertene er betydelig bedre.

Når det gjelder Quick Service-restauranter, har Backlot Express og ABC Commissary gledet gjestene i mange år nå.

Likevel foretrekker du kanskje å hoppe på Disney Skyliner og sykle til en restaurant i nærheten i stedet for å spise på Hollywood Studios.

Takk for at du besøker MickeyBlog.com! Vil du til Disney? For et GRATIS tilbud på din neste Disney-ferie, vennligst fyll ut skjemaet nedenfor og en av agentene fra MickeyTravels, en autorisert Disney-ferieplanlegger på platinanivå, vil snart ta kontakt!

Leave a Comment