My Baby won’t sleep. – The Little Mermaid Now

Jeg tar meg selv i å skrive dette nesten halv ett om morgenen. Babyen min vil ikke sove. Vel, faktisk sovnet hun, men det føltes som om det ikke ville skje på flere timer, og når det gjorde det var det på en ugudelig time på natten. Dette er slitsomt, men det er ikke min første rodeo, og jeg vet nå på baby nummer fem mye mer enn jeg gjorde på baby nummer én, og selv om jeg ikke kan gå tilbake i tid tror jeg kanskje å skrive noe av det jeg skulle ønske jeg hadde visst da være til hjelp for en annen forelder som er desperat etter å forstå eller få litt søvn.

Den ivrige lille beveren som holder meg oppe i disse dager, avbildet her langt over midnatt, men smiler fortsatt. Jeg sendte dette til mannen min som gikk sent på jobben og ikke sov heller.

Først og fremst, mens dette kan virke av svært liten nytte for deg akkurat nå, gjelder ordene “Også dette skal gå” eller “Dette vil ikke vare evig” definitivt her. Det er en av livets mørke ironi at du ikke alltid ser hvor dyrebare noen øyeblikk er før de har gått, men stol på meg når jeg sier at jeg skulle ønske jeg kunne gå tilbake til meg for ni år siden, holde henne i hånden og be henne slutte og bare være i øyeblikket. Å bli forelder er et stort sjokk for systemet og en stor læringskurve, den største er at du må akseptere at babyen din er en person med sinn og interesser, uansett hvor sliten du er, de er stadig voksende og har dypt behov for å nå nye milepæler eller legge bakken for å nå nye milepæler. Selve deres overlevelse avhenger av dette, og den lille hjernen deres vokser eksponentielt. En ting som hjelper hjernen til å vokse som ingen andre hos babyer er kjærlighet, de får kjærlighet av å være nær foreldrene sine, kose seg, klemme, kysse, lange blikk, bringebærblåse, kysse på tærne, vuggesanger, hvisking i ørene eller følelsen av ansiktet ditt når det børster håret deres når du tar inn all den deilige babyduften, alle disse øyeblikkene, lengter babyen din og i hvert av disse øyeblikkene vokser babyens hjerne millioner av nye celler, etser broer og legger stier som gjør din babyen er bedre forberedt på neste trinn. Men klokken to om morgenen er det vanskelig å holde perspektiv på det når du kan føle at dine egne hjerneceller dør av søvnforstyrrelse og babyen din stirrer på deg med de veldig ivrige øynene til noen som ser ut som de har hatt en god natts søvn selv om du vet at det absolutt IKKE er tilfelle, ellers ville du også ha hatt en god natts søvn.

Nå er det ingen magisk oppskrift her, men jeg vet at du sannsynligvis klandrer deg selv eller er redd for at dette er den nye normalen. Så vidt jeg vet av erfaring er det alltid en grunn til søvnforstyrrelser hos babyer, hvis den lille har god helse, er du fornøyd med at de ikke er uvel, det er en god ting. Babyen din bygger sannsynligvis mot en ny milepæl, og dette får hjernen og kroppen i gang, jeg har oppdaget at babyene mine prøver å stå i søvne, lage ord i søvne, gjøre alle slags rare ting når de forberedte seg på å rulle over. , krypende, gikk, snakket og det var utmattende fordi dette kunne gjøre den beste sovende til en helt våken liten natteravn. Du gjør ikke noe galt, men det er ting du kan gjøre for å hjelpe babyen din til å nå de nye milepælene og gå tilbake til å sove om natten igjen.

naps. Dette høres kanskje mot logisk ut, og jeg kan ikke telle hvor mange ganger jeg har hørt det dumme rådet om å kutte lur hos babyer slik at de sover bedre om natten. Det er en forferdelig forferdelig forferdelig idé. Babyer fungerer ikke på den måten. Kroppen og hjernen deres vokser, og det gjør de best når de sover. Babyer som sover godt, sover faktisk bedre. Så still inn alarmen, våkn opp om morgenen, hent babyen din og gi dem magetid, øyekontakt, footsie rubs osv., lek og vær aktiv, trett dem og legg dem ned for en lur. Hvis det er motstand, rokke dem forsiktig, legg dem i en barnevogn hvis du er trøtt eller i slengen, men prøv å få dem ned for en lur, lek igjen og deretter en ny lur. Seriøst, få dem til å sove. Jeg vet at det er husarbeid, men jeg antar at du også er desperat og å ofre et par dager kan redde forstanden din. Så lur. Hvis du er utslitt og trenger å sove også, flott, ellers gjør det du trenger å gjøre (jeg har personlig en liste over prioriteringer som klesvask, matlaging og oppvask, og jeg gjør alt jeg kan når jeg kan fange et øyeblikk, hvis babyen er lite og sover da, hvis babyen kryper på gulvet rundt meg mens jeg overfører en last fra vaskemaskin til tørketrommel da), kan det også være å fange på en bok, spise et ordentlig måltid i stillhet, se et show, få en dusj eller sminke, skrive et essay eller fullføre noe arbeid eller noe du føler for. Puste. Være.

En god slynge kan for alvor redde livet ditt. Det kan hjelpe en baby til å sove samtidig som den lar deg gjøre noen få ting du må gjøre eller til og med gå en tur hvis det hjelper. Jeg kan ikke anbefale babyen å ha på seg nok hvis du sliter med å få babyen ned for å sove, det er bedre enn ingen lur.

Babyen din vil sove bedre om natten av å sove. Det kan likevel hende at det ikke skjer, og mer er nødvendig. Identifiser kilder til stress. Min yngste blir irritert rundt selskap, hun hopper over en lur når folk er her, hun er både nysgjerrig men også på vakt mot folk som forstyrrer rutinen hennes, det er ikke en dårlig ting i seg selv fordi selskap kan være bra, mine eldre barn elsker en lek date og jeg koser meg med en mammavenn over en kopp kaffe eller te. Når det er sagt, vil prisen være at min lille ikke så bitte lille prinsesse nok vil slite med leggetid. Det er noe jeg må ta hensyn til i forbindelse med besøk, og derfor pleier jeg å gjøre ekstra opprydding på forhånd, kjøre en ekstra mengde klesvask og viktigst av alt planlegge ingenting hvis jeg kan hjelpe det neste dag, på denne måten kan jeg nyte besøket og gi meg selv litt nåde etter en vanskelig natt. Det er ingenting galt med en pysjamasdag og lur for å få tilbake søvnen.

Når hun ikke vil skilles, vil jeg heller fortsette å kose henne hvis jeg kan, eller prøve å legge henne i bæreselen så hun fortsetter å sove hvis hun gjør dette ansiktet. Blunder gir bedre netter.

Teamarbeid får drømmen til å fungere. Denne kan være vanskelig, men hvis du har en pålitelig partner som kan hjelpe med å rocke babyen i søvn, er det greit å be dem om det. Hvis du ikke gjør det, hilser jeg deg, blander sammen, legger babyen i vognen og går en tur, dette kan hjelpe dem med å finne søvn, gi dem et godt varmt bad, tørke dem, legge dem i fine sprø rene klær (du vet du hvor flott det føles å legge i rent sengetøy etter et varmt bad? Babyen din elsker den følelsen også), og deretter kose babyen til å sove. Du kan gjøre dette, du kan finne ideer, stole på instinktene dine, gjøre det som føles riktig. Babyen din er en del av deg, og visse ting som klikker for deg klikker også for dem.

Amme for å sove i du ammer. Kast alt du har hørt mot å amme en baby i søvn, ingen ammede babyer vil gi deg bedre søvn enn de du har igjen for å besvime melk drukket på brystet. Nyt å holde dem hele luren etterpå også hvis du vil (eller er for trøtt til å tenke på å risikere å legge dem fra deg), følelsen av den varme tunge lille kroppen deres mot brystet er faktisk beroligende for ditt hjerte og kropp, det hjelper deg babyen synkroniseres tilbake til deg og vil hjelpe dem å sove bedre ved sengetid fordi de vil vite at du er i nærheten om nødvendig. Gjør det du føler er riktig for deg og din lille, du er moren deres, og dette er din eneste gang med dem, så du kan like gjerne nyte det og gjøre det på din måte, hvis dere begge er fornøyde mot slutten av det er det riktig.

Drikk melk!

Nå er klokken halv tre. Jeg begynner å bli ganske sliten, og dette kan ha sluttet å gi mening, men poenget er at noen ganger vil ikke babyen din sovne, de har kanskje aldri sovet godt, de kan ha vært en fantastisk sovende før for tre dager siden, men det skjer. Din lille er menneskelig og noen ganger har de egne ideer, og søvn er dessverre ikke en del av planen deres for de kommende timene, men siden de ennå ikke er uavhengige, trenger de deg i nærheten for å samhandle med. og selv om det er slitsomt, er det ikke mye du kan gjøre, men det er ikke en “feil” situasjon. Gjør deg komfortabel, la dem krype på teppet, dans med dem, prøv å samhandle så godt du kan og gå tilbake til ammingen, vugg dem forsiktig, dimme lysene osv. og prøv å sove så lenge du trenger, men ikke selv klandre eller skyld på den lille, det er normalt og skjer med alle, kanskje til og med venninnen din Laura fra babymusikk som sier at den lille har sovet gjennom natten siden fire uker gammel, hvem vet? Noen mødre pynter på det, noen sover godt, noen lider verre, det spiller ingen rolle i dette øyeblikket fordi de ikke er deg og bare du har babyen din og bare de to (eller tre eller fire osv. for andre mødre/foreldre til multipler) av dere vil finne ut av det.

Noen ganger sover ikke babyer gjennom natten, men en dag vil de gjøre det. Jeg sender deg alle mine kjærlighets- og magiske ønsker når du kommer deg gjennom en time til, du er ikke alene.

Denne mammaen kjører på kaffe. Noen dager er det ingen vei utenom og det er greit, kjøp deg noen fine siruper for å piffe opp om nødvendig!

Leave a Comment