Ten things I have learnt in ten years of marriage. – The Little Mermaid Now

Da jeg vokste opp, ble jeg ikke utsatt for de sunneste forholdene; det gjorde ting vanskelig når vi navigerer i ekteskapet vårt. Vi var barn da vi ble hektet, det var ikke et virvelvindeventyr, vi måtte ta mange praktiske valg og jeg håper jeg gjør det bedre for barna mine når den tid kommer. Når det er sagt, var vi heldige fordi vi hadde funnet den rette partneren å gifte seg med, og det er stort sett det som betyr mest fordi uansett hvilken bryllupsdag du har, uansett hvor godt eller forferdelig dine respektive slektninger og venner kommer overens, forskjellene dine eller likheter, hvis du ikke er den rette passformen og villig til å vokse sammen, er det usannsynlig at det fungerer. Når jeg nå ser tilbake på ti år, vil jeg gjerne dele noe av det jeg har lært og hva som har hjulpet oss på veien.

1- Godta hverandre.

Vi er alle unike. Det gjør oss alle spesielle på vår egen måte, men det kan også gjøre ting vanskelig til tider. Et godt grunnlag i ekteskapet er aksept, ingen er perfekte, vi har alle kvaliteter og mangler og det er viktig å akseptere partneren din for den de er, de skal ikke trenge å late som, de skal føle seg trygge ved å vite at du kan se dem og elske dem for seg selv, og de bør gi tilbake den samme aksepten.

2- Respekter hverandre.

Dette er noe som er nøkkelen. Du kan aldri være i et lykkelig, tilfredsstillende forhold uten respekt. Respekt i et forhold er det som gir trygghet, du har rett til å føle deg respektert og trygg til enhver tid, det er ingen forringelse eller angrep, fysisk eller følelsesmessig i et sunt forhold. Respekt betyr at dere kan ta opp vanskelige samtaleemner når ulike meninger kan dukke opp, men vet at dere kan jobbe gjennom en løsning sammen uten fare. Respekt betyr at selvtilliten din forblir intakt, og at barna dine, hvis du har noe, vil dra nytte av å være vitne til et respektfullt forhold ved å forvente å bli behandlet på samme måte i fremtiden.

3- Kommuniser med hverandre.

En av de vanskeligste tingene jeg har vært vitne til i forhold er forventningen om at en partner på magisk vis skal kjenne deg så godt at de kan lese tankene dine eller vite hva som vil gjøre deg lykkelig. Sannheten er at alle er forskjellige, noen mennesker er flinke til å legge merke til detaljer og lage perfekte gaver, andre viser sin kjærlighet gjennom fysisk hengivenhet, men er ikke så flinke til å gi gaver. Vi er alle forskjellige så kommunikasjon i et forhold betyr mye, det lar dere legge planer, fortelle hverandre hva deres forventninger og behov er og holde kontakten med hverandre mens dere vokser, dere kan ikke kjenne hverandre og holde kontakten med hverandre uten ærlig kommunikasjon og samtaler.

4- Gjør plass til å vokse.

Noen ganger antar folk at ektepar smelter sammen til en ny enhet; det er ikke sant. Klart du er et team, men et team består av individer som deler et felles mål og interesse, de forblir fortsatt individer og som sådan vokser og forandrer de seg etter hvert som livet skjer og for å holde seg sunt må et forhold tillate individuell vekst . Sørg for at du har tid for deg selv og gi partneren din tid for seg selv også, snakk for å holde kontakten med hverandres håp, planer og drømmer og få tid til å få dem til å skje. Noen av de vanskeligste tidene vi har hatt så langt i livet kom fra da vi innså at vi hadde endret interesser i livet, for eksempel karriere, men forble ulykkelige på kurs i stedet for å snakke og gjøre en endring. Endring kan virke skremmende siden det kan komme med økonomiske tilbakeslag, men i fremtiden betyr det å sørge for at dere alle har en sjanse til å vokse og bli oppfylt, at dere kan bringe tilbake den positive energien inn i forholdet. Dyrk deg selv som individ, det holder ting interessant og forholdet sunt og balansert.

5- Vær ærlige med hverandre.

Det kan ikke være tillit i et forhold uten ærlighet. Du bør alltid føle deg trygg for å være ærlig om følelsene dine eller hva som skjer i ditt personlige liv med partneren din. Da vi startet forholdet vårt bestemte vi oss veldig tidlig for noen få regler, noen var kanskje ikke fornuftige, men av respekt for hverandre ble vi enige om at hvis det noen gang kom en tid da forholdet ikke fungerte lenger for noen av oss (hva enn har brakt dette videre) vi ville være ærlige om det. Ingen skal være fanget, bevisst eller ubevisst i et ensidig forhold. Det kan aldri være ærlighet, selvrespekt eller lykke i et ekteskap uten ærlighet. Å sørge for at vi alltid vil være ærlige mot hverandre betyr at vi vet at vi trygt kan stole på hverandre og stole på hverandre med selv de vanskeligste eller pinlige øyeblikkene.

6- Ta vare på huset sammen.

Det spiller ingen rolle hva dine spesifikke ordninger er når det kommer til jobb, om det er en av dere som leder en karriere og en som er hjemmeværende, både arbeidskarrierer, studerer, trives eller streber etter å få endene til å møtes og drømmer skje, på på slutten av dagen vil dere begge hvile i hjemmet deres. Å holde redet hjemmekoselig bør ikke være jobben til bare én av dere, det er noe spesielt med både å ta vare på plassen dere deler, hvis dere vil være lykkelige sammen, betyr det mye at dere begge er investert i hjemmelivet, fra å rydde, rydde til å lage måltider for hverandre, den enkle handlingen med å ta vare på plassen du deler viser din kjærlighet og lindrer mye underliggende potensielt ensidig stress i forholdet.

7- Lag dine egne tradisjoner.

Når dere oppretter ekteskapet deres, bringer dere sammen noen av tradisjonene dere er oppdratt sammen. Disse tradisjonene kan utfylle hverandre, men noen ganger, hvis de føles overflødige, kan det være morsomt å enten blande dem sammen eller kanskje lage en ny tradisjon fra bunnen av. Noen av de mest spesielle minnene vi har skapt kom fra våre nye tradisjoner som julaftensmiddagen og julefrokosten, St Nicholas-tradisjonen, de nye familiepyntene vi kjøper hvert år til jul. Det er fint å legge til mening til stoffet i ekteskapet ditt ved å lage utsmykningene dine. Ekteskapet ditt er ditt eget og ikke en replikering av andres forhold, og som sådan fortjener det sin egen måte å feire sine spesielle minner på.

8- Drøm sammen.

Min mann og jeg er begge introverte. Vi har forståelse for å gi hverandre plass når vi er opprørt eller overveldet. Vi vet at for å lade opp oss trenger vi tid til å ta vare på oss selv alene. Når det er sagt, fortsetter vi å drømme sammen, dette hjelper oss med å lage nye planer og jobbe med prosjekter sammen som holder oss nær. Vi har fortsatt tid til våre egne personlige prosjekter, men det er viktig å ha drømmer som par også, kortsiktige og langsiktige.

9- Ta vare på hverandre.

Livet er fullt av kurveballer, men å vite at dere har hverandres støtte gjør det lettere. Dette kan være fra å ta seg av husarbeidet og lage litt varm te eller suppe til partneren din som er dårlig til å sørge for at du våkner litt ekstra tidlig for at partneren din også skal ha tid til en dusj om morgenen når dere begge har jobbet. sent kvelden før. Omsorg kan være å legge merke til de små detaljene som partnerens favorittsåpe og kjøpe den, det kan være å bry seg ikke bare når du er uvel, men også bry deg om hverdagens øyeblikk sammen. Dere fortjener å være i et forhold der dere bryr dere om hverandre.

10- Fortsett å velge hverandre.

Jeg antar at denne siste også kan være den viktigste. Et langt lykkelig ekteskap er aldri garantert av et stort bryllup eller en vakker ring. Et ekteskap skjer når dere fortsetter å velge å være sammen, når dere er uenige, dere velger å snakke og jobbe gjennom det, når familiene deres har problemer velger dere fortsatt hverandre først, når livet blir hektisk velger dere fortsatt å få det til å fungere sammen . Det er ikke alltid lett, men så lenge dere elsker hverandre, respekterer hverandre, stoler på hverandre og vil at det skal fungere, kan det å være sammen være det beste valget dere vil fortsette å ta.

Ti år senere har det vært mange gode og dårlige valg, men vi fortsetter å forbedre oss og gå videre sammen. Det har vært mange kompromisser, og livet ser sikkert ikke akkurat ut som vi hadde sett for oss, men det er bra og vi elsker tiden vår sammen. Vi jobber sammen som et par, og vi elsker å skape et herlig liv for barna våre. vi sørger for at de vet at lykke kan finnes hjemme og at det er nok av det når de trenger det.

Leave a Comment