Why I prioritise a cosy home life to holidays. – The Little Mermaid Now

Alle i livet har forskjellige prioriteringer når det gjelder å bygge livet sitt, ville det være hvordan penger brukes, hvilke timer som brukes til karrierebygging eller selvomsorg. Alt er helt greit så lenge det gjør deg glad ikke sant?

Vi er en ganske anstendig familie, vi er syv, inkludert fem barn, og jeg vet at det er hovedårsaken til at folk ikke alltid spør for mye om ferieplanene våre. Jeg antar at de antar at vi kanskje ikke vil ha bryet med å reise med så mange barn, og det er sant at siden pandemien har reiser blitt litt mer bekymringsverdige, men størrelsen på familien vår er ikke hovedfaktoren i vår mangel på ferie planer for øyeblikket. Se, jeg misliker ikke utfordringer, og hvis du spør mannen min vil han bekrefte at vi er ganske godt på toppen av barna våre når det kommer til å reise til steder, vi kjenner dem, vi vet hvordan vi skal lese følelsene deres og hvor mye de kan håndtere det på en gang, så jeg er ikke så bekymret for å organisere utflukter med dem. Størrelsen på avlen vår er ikke min nåværende holde tilbake på ferie.

Går ut til bildene for å se Encanto alle sammen (Simon tar bildet).

Jeg har et kjærlighetshatforhold til høytider som kommer fra oppveksten min. Jeg skal ikke gå her i for mange detaljer, men det er nok å si at hjemmelivet vårt da vi vokste opp ikke var det sunneste eller mest følelsesmessig balanserte. Jeg vil beskrive det som en konstant lek med å gå på eggeskall balansert på stram tau mens du blir bedt om å ikke la noen av bøkene på hodet falle. Det var stressende, krevende og slitsomt, det tok sin toll på mitt følelsesmessige velvære på en måte jeg ikke skjønte før jeg var godt ute av det og med min egen familie. På det tidspunktet i livet mitt innså jeg at jeg aldri hadde hatt en sjanse til å vite hvem jeg er, finne ut av lykke eller være komfortabel med å bare være. Jeg innså at jeg alltid utsetter lykke og nytelse og at dette ikke var noen måte å leve på eller oppdra barna mine på. Jeg husker at jeg var ung og de eneste gangene hjemmet vårt ble sortert var når vi ikke ville være i det, ferier var de mindre stressende tidene i livene våre, da det så ut til å være mindre krangling og spenning, selv om det fortsatt var der bakerst. i tankene våre tillot endringen av natur oss å være som en familie i en uke eller så sammen. Men det var ikke det jeg vil beskrive som lykkelig eller bekymringsløst selv da.

Mannen min og jeg reflekterte denne uken over pandemien og nedstengninger og kom til å snakke om hvor heldige vi var, at mens det hadde vært vanskelig for barna å måtte tilpasse seg mindre frihet, var barna våre fortsatt glade. I den store sammenhengen klarte vår lille (ikke så lille) familieenhet, som faktisk til og med oppvokste en person under lockdown, ganske bra. Vi likte å tilbringe tid sammen, vi bakte, vi hadde spillkvelder, vi lagde mat, underviste hjemme, laget, pyntet, oppdaget hobbyer og lærte mer om hverandre. Det var en fin tid sammen, og vi har alle vokst nærmere hverandre på en vakker måte. Jeg sammenlignet dette med barndommen min, og jeg sier ikke dette lettvint fordi jeg vet at hvis denne pandemien hadde funnet sted da jeg var tenåring, ville jeg ikke vært her i dag, jeg vet at familien min ikke ville ha håndtert nært hold, jeg vet at jeg ville ikke har, og det fryser meg til beinet å tenke på tenåringen min og den rene uunngåelige kvalen hun ville ha følt.

Så jeg tror dette bringer meg tilbake til hvorfor jeg for øyeblikket prioriterer å kose hjemmet vårt for å planlegge vår neste ferie, selvfølgelig vil jeg gjerne ta barna mine på en magisk ferie, men hvis det kommer til å allokere budsjettet vårt til å gjøre hverdagen vår komfortabel og lykkelig i stedet for å være for streng og håpe på en fremtidig ferie, vil jeg velge hverdagen når som helst. Vi lever i hverdagen, og det bør være standarden for vår lykke, ikke en gang i blant Instagrammable ferie. Tiden kommer selvfølgelig for ferien, og jeg ser frem til det, men jeg er fornøyd med hverdagen vår og sørger for at barnas følelsesmessige velvære er sikret. Jeg vil at de skal ha glade minner som er sentrert om de små tingene og følelsen de hadde av å være trygge og elsket hjemme og sett og akseptert for dem alle, jeg vil at de skal huske å kunne føle alle følelsene, glade eller trist eller sint, skuffet eller opprømt og fortsatt holdes trygg uansett her i armene våre. Minner om høytider bør være små høydepunkter, men ikke de eneste lykkelige øyeblikkene i barndommen.

Jeg er takknemlig for sjansen jeg har til å ha vært i stand til å lære av livet mitt så langt og tilpasse meg som forelder. Jeg vet at jeg ikke alltid får det til, og jeg lærer for alltid, men jeg har aldri vært lykkeligere eller mer fornøyd enn siden jeg prioriterer å gjøre hjemmet vårt til et lykkelig sted. Jeg husker den følelsen av å gå i ferieleiligheten vår da jeg var liten og hvordan det føltes som en ren tavle mot en lykkelig uke, jeg husker hvordan det aldri skulle vare, men jeg vet nå at hemmeligheten ikke ligger i stedet, men i mennesker. Jeg elsker at hver morgen det å våkne opp til min støyende familie i vårt godt levde og godt elskede hjem er for alltid å føle meg lykkelig, jeg føler meg hel her, selv når det er på sitt mest stressende og krevende, føler jeg meg fortsatt forankret og trygg, og det er min lykkelig sted med menneskene jeg elsker. Jeg trenger ikke en ferie i solen så lenge vi er sammen. Reiret vårt hver dag føles som en ferie, og jeg vil ikke unnslippe det.

Leave a Comment